Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Sådan kommer du godt i gang med folkedans

29-07-2021 10:40 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Sådan kommer du godt i gang med folkedans
Er du vild med at danse, og kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med en ny stilart for at udfordre dig selv lidt? Så kan du springe ud i folkedans. 

Folkedans er en betegnelse for danse i bondesamfundet, som tog udgangspunkt i årets såvel som livets gang. I det følgende får du en række gode råd til at komme i gang med at danse folkedans i din fritid.

Meld dig ind i en forening for folkedans
Der findes adskillige foreninger, der gør sig i folkedans rundt omkring. Nogle foreninger gør sig udelukkende i folkedans, hvorimod andre tilbyder undervisning og kurser i flere forskellige dansestile, herunder også folkedans. Det er en god måde at lære dansen at kende på, og du bliver samtidig en del af et unikt fællesskab, der er der af samme grund som dig: Netop at lære folkedans at kende.

Lav dit helt eget tøj til folkedans af garn eller stof
Når der danses folkedans, er der en tendens til at bære middelalderligt tøj, som bringer folkedansen til helt nye højder og fuldender oplevelsen. Du kan enten købe tøj til folkedans rundt omkring i diverse butikker eller genbrugsforretninger, men du kan også lave dit eget tøj til formålet, hvis du er kreativt anlagt. Til det skal du bruge et materiale såsom garn i lækre kvaliteter til dit næste projekt. Udover garn kan du også gøre brug af stof fra en stofforretning.

Lær’ de gængse trin online
Vil du gerne lære nogle af de helt gængse trin fra folkedans, inden du begiver dig ud i offentlige forsamlinger eller foreninger, hvor du skal danse folkedans sammen med andre? På YouTube findes der et væld af videoer af folkedanse, hvor du kan følge med hjemmefra og lære nogle af de klassiske trin fra de velkendte folkedanse. 
Vidste du at...Gå til shop - tilkøb til din klub >>Dans-danmark.dk