Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Sådan kan du få mere ud af din tid på dansegulvet

04-01-2021 11:04 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Går du til folkedans, og vil du gerne have mere ud af din tid på dansegulvet, så er der mange gode råd at hente. Dog kan det være svært at sortere i dem alle, så du kun følger dem, som giver dig resultater, og derfor får du i denne artikel de tre mest gængse, så du kan blive bedre til din yndlingssport. For eksempel er det vigtigt, at du hviler dine fødder, så de er klar til den næste svingom, og dette kan du gøre, mens du prøver bet online. Så kan du være godt underholdt, indtil du igen skal på dansegulvet.

Husk din cardio
Det er hårdt at danse, og det er rigtig hårdt at danse længe. Derfor bør du altid huske at træne din cardio, så du kan være sikker på, at du har den bedste form til, når du skal på dansegulvet. Her er de rmange metoder, som du kan bruge, men nogle af de bedste måder at komme i god form på er ved at svømme, løbe eller cykle. Dette giver dig en god kondition, og det vil sørge for, at du kan danse længe og med den korrekte teknik, uden at du behøver at stande for tidligt for at trække vejret.

Træn med en partner uden for timerne
Danser du normalt folkedans en eller to gange i ugen, så kan det være en god ide, hvis du gerne vil være bedre på dansegulvet, at du træner med en partner en eller to gange mere. Dette gør, at du kan få langt mere træning, og du vil komme i en bedre danseform. Dette vil så kunne ses til træningen med resten af holdet, og du vil kunne mærke, at du har en bedre teknik. Så kan i sammen påpege fejl og ting, som kan rettes til, så i begge kan danse bedst muligt.

Se videoer og eksperimenter 
Dans skal være sjovt, og det skal være en måde, hvorpå du kan holde dig i form, mens du smiler. Derfor er det en god ide, hvis du gerne vil være bedre til din sport, at du ser videoer af danse, som du gerne vil lære, og at du eksperimenterer med din dans, når du har muligheden. Dette vil gøre dig til en bedre danser, og du vil kunne mærke, at din interesse for dansen bliver vedligeholdt. Så kan du få den bedste form muligt, når du rammer dansegulvet.  
Vidste du at...Gå til shop - tilkøb til din klub >>Dans-danmark.dk