Cookies

4 tips til din daglige rutine, hvis du vil være en bedre danser

05-06-2019 11:28 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Du læser formentlig med her fordi du gerne vil være en bedre danser. Der findes selvfølgelig mange måder til at forbedre sin dans, men det vigtigste er helt klart at finde en danseart, som du synes er sjov – hvis du har det sjovt vil du automatisk blive bedre.
Derudover er der selvfølgelig flere måder og tips til, hvordan du kan forbedre dine moves på dansegulvet. Hvis du har fået blod på tanden for en specifik danseart, skal du bare læse med her. Vi har nemlig samlet de 4 bedste og mest effektive tips til dig, der vil være den bedste danser du kan, lige meget, hvilken danseart der er tale om.

Få stabilitet i dine omgivelser
Hvis du har nogle forhåbninger om at blive god til en specifik disciplin, kræver det naturligvis en stor koncentration og en stærk psyke. Men for at du kan vende hele din koncentration over på at blive en dygtig danser, skal du sikre dig, at dine ydre omgivelser er stabile. Utryghed og usikkerhed er de største stressfaktorer, og det er primært faktorer, der påvirker dig i forhold til din jobsituation. Det kan være, at du er arbejdsløs, og derfor mangler den høje disciplin og koncentration, fordi du bruger alt din energi på at bekymre dig om din jobsituation. Men det kan simpelt også være fordi, du har et job, men ikke er tilmeldt en a-kasse, og dermed kan være nervøs for den uforudsigelige fremtid. Hvis det er sidstnævnte, som plager din hverdag, kan du på Billigzonen finde en sammenligning af en masse a-kasser, så du er sikker på at finde den billigste a-kasse, som samtidig også gør dig tryg. Første punkt i denne artikel er derfor, at få stabilitet i dine ydre omgivelser, så du med et stort overskud kan dygtiggøre dig inden for dansen.

Stræk ud hver morgen
En af de bedste måder at starte sin dag på, er med en god solid udstrækning. Det gælder også, hvis du bare vil have bedre blodomløb og en friskere start på dagen. Men specielt, hvis du vil være en bedre en danser, er det stort set altid en fordel at være smidig.
Din udstrækningsrutine skal ikke nødvendigvis være specielt lang, hård eller intens. Det gælder bare om at komme ud af fjerene og få gang i kroppen. Hvis du strækker ud hver morgen, vil du også kraftigt minimere risikoen for at få en skade, når du så endelig rammer dansegulvet samtidig med, at det bliver nemmere at udføre de mere udfordrende danse. 

Arbejd med dine musklers hukommelse
Hvis du ikke har hørt om det før, så er den faktisk god nok; dine muskler har en hukommelse – og den kan det godt betale sig at træne, hvis samtidig du vil være en bedre danser.
Hvis du f.eks. har en specifik øvelse du gerne vil være bedre til, det kan være en piruette, der bare skal sidde lige i skabet, så øv den, øv den, øv den.
Selvom det lyder slavisk og du sikkert godt kan lave den perfekt, kan man som danser sjældent øve en ting nok gange. Hver gang du laver en specifik bevægelse med din krop, vil den huske det bedre næste gang. Derfor kan du virkelig få din dans til at se ubesværet og meget mere flydende ud, hvis du øver dig nok gange – specielt på de vigtige eller sværere ting i dansen.

Brug internettet og se videoer
Der er sikkert en chance for at du er blevet grebet af en speciel dans, ved at se videoer af den på internettet. Det er megafedt, men du skal endelig ikke holde op med at samle inspiration og viden fra nettet.
Selvfølgelig er det at se en dans ikke det samme som at øve en dans, men hvis du ser videoer med professionelle dansere, vil du få et supergodt indtryk af, hvordan du udfører dansen til perfektion. Samtidig er der ikke nogen, der stopper dig i at prøve at efterligne dem – så gå på nettet og bliv klogere og dygtigere.

Spis sundere
Det her er klart den sværeste – det er vel de færreste, der har lyst til at opgive deres snack efter en dansetime. Men dårlige madvaner er ofte hovedårsagen til, at dansere går fra god til knap-så-god. 
Læg en plan for din dag, pak en lille sund madpakke, hvis du skal til danseundervisning om eftermiddagen og spis din daglige  b12 vitamin, så skal det nok blive nemmere at holde formen ved lige og blive ved med at forbedre dig som danser.
Men, som sagt er det vigtigste at du træner – for øvelse gør mester. Hvis du nu f.eks. er blevet arbejdsløs og har en a-kasse, er det en perfekt mulighed for dig, der gerne vil bruge mere tid på din dans. 
Vidste du at...Gå til shop - tilkøb til din klub >>

 


Delete item?