Cookies

Få styr på udstyret inden du starter til folkedans

31-10-2018 14:18 |  Folkedanseren |  CMS Admin
I forhold til andre danse er folkedans en meget befriende dans. Som udgangspunkt er folkedans brugt ved sammenkomster af mennesker og er ikke så formel som andre former for dans, og derfor er det en dans, der virkelig kan blive nydt. Derudover kan folkedans blive danset af folk i alle aldre.
Efterhånden findes der flere og flere foreninger rundt om i hele landet, så du kan få folkedans som en mere hyppig del af din hverdags-rutine.

Hvor kan jeg gå til folkedans henne?
Der findes rigtig mange klubber og foreninger rundt omkring i Danmark, både i Jylland, på Fyn og på Sjælland – endda også en enkelt på Bornholm. I alt tæller danske folkedansforeninger i dag omkring 150 stk. Altså vil du altid kunne finde en, måske endda flere, du kan vælge mellem, der ligger i nærheden af dig, så du kan melde dig ind og komme i gang med at danse. De fleste foreninger har både hold for de helt små ned til 3-års-alderen, ungdomshold for unge, der vil have lidt ekstra ud af dansen, mangfoldige hold, som alle kan være en del af, samt seniorhold, hvor der er dansere helt op i 80-års-alderen.

Hvad skal man have på til folkedans?
Folkedansen er kendt for farverige dragter, og de bliver især brugt ved stævner og opvisninger, hvor det gælder om at have de flotteste og mest kreative dragter. Det betyder endda så meget, at der i alle foreninger er et dragtudvalg, som deltager i dragtseminarer for bedst muligt at kunne lave de flotteste dragter. Ofte er det heller ikke nok kun at have én dragt, da man med sit hold skifter ud i løbet af stævnerne og opvisningerne, for at det aldrig bliver kedeligt at se på.
Derudover er det heller ikke tilfældigt hvilke sko, du danser i. De skal selvfølgelig passe til dragten, og ofte bliver skoene håndlavet sammen med dragterne, så det hele hænger fint sammen og passer ind i det tema, folkedans er.

Er der andet udstyr, jeg skal bruge?
Ligesom ved alle andre sportsgrene er der altid nyt udstyr man kan investere i ved folkedans. En vigtig ting er at have det rette udstyr, så du kan rense dine sko og fastholde deres kvalitet. De er trods alt en vigtig del af folkedansen, fordi de bliver brugt så ofte, at de hurtigt kan blive slidt op. Derudover det især som kvinde, at der er udstyr at investere i. Indenfor alle danseformer findes der nemlig specielt tilbehør til håret, specielt make-up og specielle smykker, som du alt sammen kan tilpasse din dragt og dine sko. På den måde går det hele op i en højere enhed, og der vil være en fælles rød tråd igennem alt dit udstyr, der uden tvivl vil blive lagt mærke til. Men udstyret kan også hurtigt løbe op. Det er ikke billigt at være med på folkedans-moden. Hvis du overvejer at tage et hurtigt lån, kan du sammenligne og finde de billigste på Monni.dk. På den måde behøver du ikke gå på kompromis med udstyret, og du kan frit vælge mellem alle de forskellige temaer, materialer osv., der er i folkedansen. Og faktisk behøver det ikke være dyrt at optage et lån, fordi du hurtigt kan betale det tilbage igen efter du har sparet pengene sammen. På den måde kommer du ikke til at fortryde dine valg af udstyr, fordi du fra starten af har kunnet vælge frit på alle hylder. 
Vidste du at...Gå til shop - tilkøb til din klub >>

 


Delete item?