Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Folkedans, her kan alle være med!

17-06-2021 11:31 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Dette indhold er sponsoreret 

Mangler du en sjov og social hobby? Nu hvor corona pandemien er ved at aftage sig, må vi heldigvis begynde at mødes på kryds og tværs igen og se både gamle og nye ansigter. Eftersom vi måske ikke kan tage sydpå til sommer, er der heldigvis mange sjove og sociale ting at foretage sig herhjemme i Danmark. Folkedans er en sjov traditionel folkelig dans, hvor alle kan være med selv de unge. Det er typisk etableret i forskellige foreninger flere forskellige steder i Danmark, og oftest kan man være med for et beskedent beløb. Så tag en ven, kæreste eller partner under armen og kom ud og sving hofterne!

Har du styr på skoene og outfittet?
Det er først og fremmest vigtigt i det mindste at have nogle gode sko, som man kan holde ud at danse i hele dagen eller aftenen. Hvis du skal være helt med på noderne med folkedans, kan du også vælge at investere i det typiske traditionelle tøj, som folkedanserne nogle gange bærer. Det er ikke et krav i langt de fleste danske folkedanserforeninger at bære det traditionelle tøj, så hvis du er nybegynder og lige skal se dansen an, er det langt fra nødvendigt at investere i fra starten. Det traditionelle tøj kan dog gøre oplevelsen mere autentisk. Hvis du er bekymret for at skulle grave lidt dybt i pengepungen for at starte både med medlemskab i foreningen, købe sko og eventuelt tøj, kan du hurtigt få overblikket over dit rådighedsbeløb med denne online rådighedsbeløb beregner, for at se om der er luft til det i økonomien. 

Sjov aktivitet for alle og enhver
Det er en nem og sjov måde at møde nye mennesker på, samtidig med at man har det sjovt og lærer en ny disciplin. Du kan din partner under armen hjemmefra, men der er ikke noget i vejen for at komme alene til folkedans første gang, der vil være massere af partnere at finde der. Så er du også helt sikker på at møde nogle nye mennesker og rigtigt skabe nye relationer. Hvis du er en konkurrenceminded type og får blod på tanden, er der også stævner i folkedans, hvor de forskellige foreninger kan stille op mod hinanden. Mange folkedanserforeninger håber at unge vil få øjnene op for folkedans, så den unikke tradition ikke forsvinder med tiden. Det ville være et sørgeligt tab af dansk kultur, hvis traditionen dør ud. Så tag at få kridtet danseskoene, så vi kan holde liv i denne fantastisk unikke tradition! 
Vidste du at...Gå til shop - tilkøb til din klub >>Dans-danmark.dk