Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Sørg for at holde din bolig i topform

13-10-2020 15:16 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Når man er travl med tidskrævende fritidsaktiviteter som folkedans, så er det meget vigtigt, at man holder sin bolig i topform. Vedligeholdelse kan nemlig spare dig for mange penge på lang sigt og sørge for, at du kan bruge mere tid og penge på lidt sjovere ting. Her kan du læse lidt mere om, hvordan du sørger for at holde din bolig i topform. 

Kontakt en fagperson
Der er mange ting, man kan gøre selv, lige når det kommer til bolig, men der er enkelte ting, der skal udredes af en fagperson. Du kan selv stå for en del, når det kommer til rør, men det kan være en god ide at kontakte en VVS’er, der kan afdække, om der ligger nogle potentielle problemer, der skal ses til, inden du laver generelt vedligeholdelse af køkkenvasken eller bruseren. 
De fleste kan for eksempel nemt selv skifte blandebatteri, hvis det, du har, er kalket til. Det sker omkring hvert 5.-10. år, specielt hvis du bor i et område med meget højt kalkniveau i vandet. 
Også når det kommer til el-arbejde, kan det være en god ide at få en fagperson ud, inden du går i gang med gør-det-selv-projekterne. Der er dog en hel del udstyr, som du selv kan gøre brug af. Dette kan du nemt finde på harald nyborgs hjemmeside, sammen med en hel del nyttig og god information om værktøj og reservedele både til bil og bolig. 

Kend dine begrænsninger
Det er altså meget vigtigt, at man kender sine begrænsninger, når man skal gøre ting selv i hjemmet. Altså ikke gå i gang med et projekt, der i virkeligheden er noget, som en fagperson burde gøre. Hvis du vil spare penge, kan du eventuelt selv købe materialer og lade fagpersonen stå for installation eller reparation. 

Det er vigtigt med vedligeholdelse af din bolig. Det kan forebygge en række skader og problemer, som kan opstå i fremtiden. Alvorlige skader som vandskader og problemer med el-systemet kan koste mange penge at udbedre. Derfor er det en god ide at sørge for at vedligeholdelsen er i orden, så du kan spare penge. Alle kan i princippet blive handy, men det er vigtigt, at man ikke tager mere ind, end man kan klare, lige når det kommer til vedligeholdelse. Du ønsker ikke at stå i en situation, hvor du alligevel skal tilkalde en professionel for at udbedre en skade, som du selv har lavet. 

Sæt af tid
Det er en god ide at afsætte tid, månedlig eller på anden måde til at lave vedligeholdelse derhjemme. Enten om det er have, rensning af afløb og afkalkning af maskiner osv., det kan spare dig for mange penge. Vedligeholdelse kan føles som en tidsrøver her og der, men det er det ikke. Det er noget, der sparer dig for meget tid i fremtiden – og også for penge. Når du holder din bolig i topform, behøver du slet ikke bekymre dig, om der er noget, der ulmer i dine rør, du kan bruge tid og energi på andre ting, som du har meget mere lyst til.  
Vidste du at...Gå til shop - tilkøb til din klub >>Dans-danmark.dk