Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Lær pardans på et dansekursus

23-09-2020 14:19 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Tag din partner i ærmet med ud på et dansekursus, hvor I to i festlige rammer lærer at komme hinanden ved på ny manér. Kurser i pardans finder I naturligt nok både til nybegyndere og øvede, så hvad end I har styr på motorikken ved dans eller ej, finder I let hold, der passer til jeres erfaring.

I kan danse hvor som helst
Prisen på dansekurser vil typisk være lav. Har I ikke det økonomiske råderum, kan I se kviklån med ÅOP under 25% her, men om I behøver låne penge eller ej, er dansekurser en god investering. For de giver jer nøglen til mange timers underholdning ude i verden og i jeres egen dagligstue, hvor I blot behøver sætte en skøn symfoni eller lidt lystig folkemusik på for så at flyve flot langs gulvet i hinandens favn, hvad end vi taler tango, wienervals, quickstep, slowfox eller en af flere andre danse. 

Start med engelsk vals
Dans finder I på så mange former, og svært er det måske at vide, hvor I skal starte. Er I amatører, så kan engelsk vals klart anbefales, da det er en langsom pardans i 3/4 takt. Foxtrot i 4/4 takt er også udmærket for begyndere. Hvor visse typer pardans har højt tempo, er andre kendetegnet ved stor teknisk snilde, der kan opnås ved roligere forhold. Begyndere bør som deres første prioritet få styr på motorikken, hvor de ved at gentage samme, specifikke bevægelser får trinnene ind på rygraden.

Ikke anderledes fra at lære karate
På den facon er det at lære pardans ikke anderledes fra at lære karate. Som noget særskilt er der dog det empatiske element i at få en føling for, hvordan I hjælper eller bliver hjulpet af partneren, for alene er man aldrig på dansegulvet. Det lærer I også efterhånden: At give tegn via kropssproget. 
Vidste du at...Gå til shop - tilkøb til din klub >>Dans-danmark.dk