Instruktøruddannelsen i Bjerringbro på Nørgaards Højskole 29. juni - 6. juli 2019

Folkedans Danmarks instruktøruddannelse er for dig, som gerne vil uddannes i at undervise i folkedans. Det er en forudsætning, at du har erfaring som danser og er bekendt med de almindelige ”grundtrin” i dansen. 

Vi vil arbejde med danseforståelse, forberedelse til det at undervise, undervisningsteknikker, samspillet mellem dans og musik, udstråling – det at ”være på”.
Undervisningsopgaverne vil tage udgangspunkt i den enkelte kursists erfaring som danser / spændende valgfag, lærerig tringennemgang, fantastisk samvær med andre kursister, samt en masse uovertruffen dans og hygge med de øvrige deltagere på Bjerringbro.

Holdet er tilrettelagt efter deltagernes udgangspunkt og vil rumme både begyndere, let øvede og øvede. Når man er øvet forventes det, at man underviser regelmæssigt, i en følordning eller på andre måder i løbet af året. Undervisningen tilrettelægges, så man arbejder med netop det, man har behov for. 

Valgfag

På instruktøruddannelsen er der mulighed for at vælge en række valgfag:
B&U praktik 
Voksenpraktik
Undervisningsplanlægning
Egendans
Traditionsdans

I tilmeldingsformularen angiver du de valgfag du ønsker. 
Vi fastlægger valgfagene på baggrund af tilmeldinger, så nogle valgfag oprettes måske ikke, men vi vil arbejde for at opfylde dine ønsker.

Du kan læse mere om de enkelte fag her , og er du i tvivl om, hvilket valgfag du skal vælge kontakt da kursuslederen eller kursets instruktør.

Fripladser

Også i 2019 har én af Folkedans Danmarks medlemmer ønsket at sponsorere en friplads på instruktøruddannelsen på Nørgaards Højskole i Bjerringbro. Fripladsen skal ifølge giveren gå til den yngste instruktørkursist på 16 år eller derover. Den samme kursist kan kun én gang på 4 år, blive betænkt med en friplads.

Samme sponsor ønsker at donere en friplads til en kursist på dansekurset. Fripladsen her gives til den yngste dansekursist på 16 år eller derover. Den samme kursist kan kun én gang på 4 år, blive betænkt med en friplads.

En betingelse for at komme i betragtning til en friplads på begge kurser er, at kursisten ikke modtager tilskud fra en forening eller fra en kommune. Desuden skal ansøgere til sponsoraterne være medlemmer af Folkedans Danmark.

Der vil på kurset blive uddelt skema til ansøgning om friplads.

Oplysninger om hvilke kursister der har fået tildelt fripladserne kommer i forbindelse med overrækkelse af uddannelsesbeviser på den sidste kursusdag (den 5. juli 2019)

Det er en stor glæde for Folkedans Danmark at vi igen i år kan uddele fripladser ved disse to kurser.

Dansekursus

Sideløbende med instruktøruddannelsen er der bl.a. et kursus for dansere.
Læs mere om dette spændende kursus her

Praktiske informationer

Kursussted

Nørgaards Højskole, Vestre Ringvej 9, 8850 Bjerringbro

Ankomst
Lørdag den 29. juni kl. 13:30 - 15:00
Afrejse
Lørdag den 6. juli efter morgenmaden

Indkvartering
Kursusprisen inkluderer logi på et delt dobbeltværelse med opredning og fælles bad.
Derudover kan man vælge følgende værelsestyper mod pristillæg:
Dobbeltværelse med eget bad +200 kr.
Enkeltværelse med fælles bad +400 kr.
Enkeltværelse med eget bad +600 kr.
NB: Vi kan ikke garantere, at alle kan få deres ønsker til indkvartering opfyldt, men vil bestræbe os på at ønskerne opfyldes så vidt det er muligt.

Kursusleder

Line Gessø Hansen, Nordskovvej 24, Gestelev, 5750 Ringe.
Tlf. 2618 0774, mail
Line-bjb@folkedans.dk
Kontakt kursuslederen hvis du ønsker mere information.

Kontakt gerne den enkelte instruktør ved spørgsmål til indhold på hold og valgfag.

Billeder
Vi vil gerne bruge billeder fra kurset i vores fremtidige markedsføring. Derfor giver du med din tilmelding tilladelse til at vi må bruge billeder taget under kursets aktiviteter i fremtidig markedsføring. Hvis du ikke vil give denne tilladelse skal du kontakte kursuslederen.


 Kursuspris     7.500 kr. 
 FD tilskud til foreningsmedlemmer   2.500 kr.
 Din FD pris, som foreningsmedlem   5.000 kr.