Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Få styr på dansetøjet: 3 tips til at organisere din garderobe

10-05-2023 09:06 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Som danser har du sandsynligvis en masse dansetøj, du skal holde styr på. Derfor kan det være godt at bruge nogle kræfter på at skabe en skøn og velorganiseret garderobe. I denne forbindelse kan en lille håndfuld tips være brugbart.

Tøj er ganske uundværligt, og det gælder selvfølgelig ikke mindst for dit dansetøj. Men hvordan får du lige organiseret garderoben bedst muligt, så dansetøj såvel som andre outfits har et værdigt hjem? Her er 3 tips.

1. Vælg et smukt garderobeskab
Det første tip, når det kommer til at organisere en garderobe, du bliver glad for, er at finde et smukt skab. Du kan med fordel investere en smule i et garderobeskab af høj kvalitet - når alt kommer til alt, skal det jo tjene en vigtig funktion. 

Det kan også gøre dig ekstra glad for dit tøj og inspirere dig til at klæde dig på og sammensætte outfits. Generelt er garderobeskabet et helt vitalt møbel i dit soveværelse, eller hvor du nu har det, så der er god grund til at udvælge det med omhu.

Det er naturligvis også et spørgsmål om budget og prioriteter. På markedet finder du alt lige fra de simple og billige skabe til de eksklusive. Har du budgettet til det, kan du overveje et håndlavet garderobeskab i den flotteste snedkerkvalitet. Det vil med garanti tage din garderobe til et nyt niveau og udgøre et fantastisk hjem for dit dansetøj. 

2. Skab plads til dansetøjet
Som danser skal du naturligvis dedikere noget plads i skabet til dit dansetøj. Det er sandsynligvis noget af det tøj, der står dit hjerte nærmest, og derfor er det vigtigt, at du tager dig godt af det. Det skal ikke ligge rodet sammen i en bunke i bunden af skabet, men skal hænges på bøjler og foldes nydeligt sammen. 

Afsæt pænt med plads til dansetøjet, så der er luft mellem beklædningsgenstandene, hvis de hænger på bøjler. På den måde undgår du, at de bliver krøllede eller går ud af form, og du kan også nyde synet af dansetøjet, når du åbner skabet. 

3. Smid ud og gem dét, du elsker 
Den perfekte garderobe er velorganiseret. Det betyder, at du ikke bare kan fylde på og fylde på - derimod skal du fokusere på at sortere. På den måde er der god plads til det hele, og du kan nøjes med at have tøj, som du virkelig er glad for, i garderoben. Det gør livet en hel del nemmere, når du skal klæde dig på om morgenen.

I denne forbindelse er det en god idé at stille dig selv et par spørgsmål angående hvert enkelt stykke tøj. Det første spørgsmål er, hvorvidt du overhovedet bruger tøjet. Har du eksempelvis brugt det i løbet af det sidste år? Hvis ikke, er der ikke meget grund til at spilde plads på det. Det andet spørgsmål er, om tøjet bringer dig glæde. Gem kun dét, du virkelig elsker - heriblandt selvfølgelig dit dansetøj.







Vidste du at...



Gå til shop - tilkøb til din klub >>



Dans-danmark.dk