Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Dans dig til bedre humør og helbred

02-08-2022 08:37 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Der er ikke noget som en svingom, der kan sætte gang i endorfinerne og ændre ens sindstilstand fuldkommen – til det bedre selvfølgelig. Sådan kan det i hvert fald ofte føles, når man kridter danseskoene og kaster sig ud i de forskellige trin, uanset om man er en dansemus eller ej. 

En kavalkade af smerte
Fødderne er en af vores vigtigste legemsdele, ikke kun når det kommer til dans, men også generelt når vi er på vores færden. De fragter os fra A til B, ofte helt uden at beklage sig. Men når de så beklager sig, så er det oftest, fordi der er noget galt med dem. Det kan være vabler, hælspore, nedgroede negle, og så videre. Alt sammen ting vi uden tvivl gerne vil undgå, men som vi indimellem oplever og derfor må tage tyren ved hornene. Får vi passet og plejet vores fødder, så kan det ende i en lang kavalkade af smerte – og det kan vi vist godt blive enige om, at vi ikke er interesserede i. 

Glade fødder
Men hvad kan man gøre, når uheldet er ude, for at få de gamle, glade fødder tilbage? Først og fremmest kommer det jo an på, hvad problemet er. Med de fleste synlige fodproblemer, så som vabler, vil du selv kunne gøre noget aktivt, ved at prikke hul og bruge vabelplaster. Ved en ting som hælspore, vil du kunne købe nogle indlæg til dine sko, som gør din færden lidt mindre smertefuld. Og ellers er det altid en god idé at slå vej om din læge ved vedvarende smerte, således du kan blive rådgivet i den rigtige retning. Derudover kan du også sørge for, at dine fødder bliver behandlet, som du selv vil behandles. På den måde er du næsten sikret et par glade fødder – og med et par glade fødder, er du klar til at danse i timevis.







Vidste du at...



Gå til shop - tilkøb til din klub >>



Dans-danmark.dk