Denne side er ikke egnet til visning på en smartphone.
Det anbefales at bruge en computer med en større skærm.

Hvordan får man flere unge til at gå til folkedans?

09-12-2019 12:26 |  Folkedanseren |  CMS Admin
Dette indhold er sponsoreret
Der bliver færre og færre folkedansere i Danmark og derfor er foreningerne afhængig af, at flere folk begynder at gå til folkedans. Folkedansforeningerne har nemlig de sidste år oplevet en tilbagegang i antallet af medlemmer, og denne tendens skal nu vendes. Flere unge mennesker skal til at finde folkedansen, og en ny historie skal fortælles om den immaterielle kulturarv. Hvis ikke folkedansere skal nødsaget til at finde en anden aktivitet at holde sig beskæftiget med, som for eksempelvis online casino eller skak, bliver man nødt til at finde nye måder at lokke nye ansigter til. Men hvordan gør man folkedans til en populær aktivitet igen, og hvordan vender vi udviklingen på landsplan. Det ser vi nærmere på i denne artikel, hvor vi kigger på udviklingen af folkedans i Danmark, og hvordan man får flere medlemmer til.

Nye tiltag skal hverve nye folkedansere
Derfor skal der også nye initiativer til, hvis man skal forsøge at redde folkedansen, som vi kender den i dag. Der skal være nye tiltag, der trækker flere og flere mennesker til foreninger og på den måde vokse foreningen. 

En af disse tiltag er blandt andet det kæmpe stævne for folkedans, der hvert år afholdes i Viborg. Her samles folkedanser fra hele Norden til en folkefest, hvor der danse den tradtionsrige dans. Derudover har man også forsøgt sig med forskellige flashmobs, hvor op mod 300 folkedansere har lavet en opvisning. Hvorvidt den dystre fremtid bliver til virkelig er altså et spørgsmål om de danske foreninger kan hverve nok medlemmer til at blive ved med at eksistere. 

Skal adaptere til tidens medier
En af de steder, hvor man bl.a. skal skaffe nye medlemmer er også der, hvor unge mennesker og voksne mennesker opholder sig allermest. Det vil sige, at man skal have gang i en digital kampagne, der skal sikre at folk er informerede omkring, at folkedans eksistere som en fritidsaktivitet, og man kan sagtens kan opsøge sin lokale foreninger. Der er på landsplan ca. 6.200 medlemmer, og der skal gerne komme flere til de næste par år. Derfor skal man også fokusere på at kommunikere til den potentielle målgruppe, der hvor den befinder sig. Det vil altså sige på online kanaler og digitale medier som Facebook og Instagram. 

Det er NU, udviklingen skal vendes
Flere dystre fremtidsprognoser viser, at folkedans inden længe kan være fortid i Danmark, hvis ikke disse nye tiltag fanger flere medlemmer. Derfor kan det heller ikke gå hurtigt nok med arbejdet omkring at skaffe flere medlemmer. Det ville nemlig være et kæmpemæssigt tab for Danmark, da man så ville miste en del af den immaterielle danske kulturarv. Det er jo netop svært at putte folkedans på museum, og derfor kan det være et kæmpe tab for Danmark, hvis det ender med at Folkedans uddør helt i Danmark. Det skal dog siges, at det kun er de mest pessimistiske prognoser der viser, at udviklingen betyder Folkedansens død. Der er stadig masser at kæmpe for, og stadig mange medlemmer tilbage i den traditionsrige dans hovedforening. Folkedans Danmark tæller nemlig i dag 6.200 medlemmer, og forhåbentligt vender den udvikling snarest.








Vidste du at...



Gå til shop - tilkøb til din klub >>



Dans-danmark.dk