FolkCollege

FolkCollege er et kursus med fokus på Folk, Fællesskab og Fordybelse og det er for alle unge mellem 16 og 25 år, der enten spiller, danser eller gør begge dele.

Der vil være moduler på FolkCollege for unge dansere med fælles rytmik og dans samt faglig fordybelse i dansen. Men disse moduler vil også være der for unge spillefolk med fælles rytmik og samspil samt faglig fordybelse. Endvidere vil der hver dag være U-Folk timer, hvor kun unge dansere og spillefolk er fælles om et emne, en opgave eller et projekt.

FolkCollege vil også være integreret og samarbejde med de sideløbende kurser for hhv. voksne dansere, danseinstruktørkurset og voksne spillemænd.

Som ung danser eller musiker er FolkCollege en enestående mulighed for at være sammen med andre unge, der spiller og danser folk (altså folkemusik og folkedans), kombineret med et stærkt fagligt indhold der giver mulighed for fordybelse i egen dans eller eget instrument.
FolkCollege tilbyder instruktører som både er dygtige dansere og musikere, men som også er professionelle undervisere.

Kursuspris kr. 1.500,-


Instruktører

Henrik Larsen, dans. Mail til Henrik: pillerapp@mail.dk.
Jesper Vinther Petersen, Harmonika  (Phønix, Baltinget)
Rasmus Nielsen, Violin  (Trias, Folked Up)


Valgfag på FolkCollege

Egendans
Valgfaget "egen dans" handler om at gøre dig bedre til at danse - og mere bevidst om de teknikker og virkemidler der gør det til større fornøjelse at danse. Vi vil arbejde med emner som rytmik, kropsbevidsthed og omdansningsteknik. Som en del af valgfaget vil du få personlig feedback af instruktørerne, baseret på videooptagelser.
Instruktører: Christian Thorvaldsen og Christian Obel.

Traditionsdans
Der er velbevarede levende traditioner rundt om i DK. Af disse kan er bl.a. Thy, Læsø, Himmerland, Vestjylland. I dette fag vil vi fordybe os i én tradition - se videooptagelser, afprøve, snakke og diskutere hvad tradition er og ikke mindst danse igen og igen for at prøve at finde ind til kernen i netop DENNE tradition.
Instruktør: Birthe Jørgensen.


Praktiske informationer

Kursussted
Nørgårds Højskole, Vestre Ringvej 9, 8850 Bjerringbro

Ankomst og afrejse
Lørdag d. 30. juni kl. 14.00-15.00
Lørdag d. 7. juli efter morgenmaden

Indkvartering
På dobbeltværelser inkl. sengetøj, linned og håndklæder

Prisen
Pris for kurset er     1.500,- kr. 
Hvis du ikke er medlem af Folkedans Danmark, få du et års medlemsskab med i prisen. Det koster ellers normalt 40,- kr. op til 18 år, og 170,- kr . hvis du er over 18 år.

Tilmeldingsfrist 1. april 2018!


Billeder
Vi vil gerne bruge billeder fra kurset i vores fremtidige markedsføring. Derfor giver du med din tilmelding tilladelse til at vi må bruge billeder taget under kursets aktiviteter i fremtidig markedsføring. Hvis du ikke vil give denne tilladelse skal du kontakte kursuslederen.

Kursusledere
Line Gessø Hansen, Folkedans Danmark
Nordskovvej 24, Gestelev, 5750 Ringe
mobil: 2618 0774, e-mail: Line-bjb@folkedans.dk

Mogens Cramer, Spillemandskredsen
Møllebakken 7, Ramløse, 3200 Helsinge
tlf.: 4871 1979, mobil: 2023 9846, e-mail: mnc@terma.com.