Dansekursus i Bjerringbro 30. juni - 7. juli 2018

Er du vild med at danse og vil du gerne være med til at hjælpe vores kommende danseinstruktører på vej, så er dansekurset lige noget for dig.
Du får som danser lejlighed til at følge holdene på instruktøruddannelsen og til at følge den fælles tringennemgang og storpraktikken, hvor det er kursisterne på instruktørdelen der underviser.

Når instruktøraspiranterne har teoriundervisning har dansekurset sin egen instruktør og spillemand og sit helt eget program. Dette vil naturligvis indeholde en masse gode og udfordrende danse.Instruktør: Christian Thorvaldsen. Mail til Christian:
christianthorvaldsen@gmail.com.

Kursuspris, som FD foreningsmedlem, er kr. 5.000.

Valgfag

På dansekurset har du mulighed for at vælge et valgfag.
Du har valget mellem Egendans og Traditionsdans.

I tilmeldingsformularen angiver du det valgfag du ønsker.
Vi fastlægger valgfagene på baggrund af tilmeldinger, så nogle valgfag oprettes måske ikke, men vi vil arbejde for at opfylde dine ønsker.

Er du i tvivl om, hvilket valgfag du skal vælge kontakt da kursuslederen eller kursets instruktør.

Egendans
Valgfaget "egen dans" handler om at gøre dig bedre til at danse - og mere bevidst om de teknikker og virkemidler der gør det til større fornøjelse at danse. Vi vil arbejde med emner som rytmik, kropsbevidsthed og omdansningsteknik. Som en del af valgfaget vil du få personlig feedback af instruktørerne, baseret på videooptagelser.
Instruktører: Christian Thorvaldsen og Christian Obel.

Traditionsdans
Der er velbevarede levende traditioner rundt om i DK. Af disse kan er bl.a. Thy, Læsø, Himmerland, Vestjylland. I dette fag vil vi fordybe os i én tradition - se videooptagelser, afprøve, snakke og diskutere hvad tradition er og ikke mindst danse igen og igen for at prøve at finde ind til kernen i netop DENNE tradition.
Instruktør: Birthe Jørgensen.


Fripladser

Også i 2018 har én af Folkedans Danmarks medlemmer ønsket at sponsorere en friplads på instruktøruddannelsen på Nørgaards Højskole i Bjerringbro. Fripladsen skal ifølge giveren gå til den yngste instruktørkursist på 16 år eller derover. Den samme kursist kan kun én gang på 4 år, blive betænkt med en friplads.

Samme sponsor ønsker at donere en friplads til en kursist på dansekurset. Fripladsen her gives til den yngste dansekursist på 16 år eller derover. Den samme kursist kan kun én gang på 4 år, blive betænkt med en friplads.

En betingelse for at komme i betragtning til en friplads på begge kurser er, at kursisten ikke modtager tilskud fra en forening eller fra en kommune. Desuden skal ansøgere til sponsoraterne være medlemmer af Folkedans Danmark.

Der vil på kurset blive uddelt skema til ansøgning om friplads.

Oplysninger om hvilke kursister der har fået tildelt fripladserne kommer i forbindelse med overrækkelse af uddannelsesbeviser på den sidste kursusdag (den 6. juli 2018)

Det er en stor glæde for Folkedans Danmark at vi igen i år kan uddele fripladser ved disse to kurser.


Praktiske informationer

Kursussted

Nørgaards Højskole, Vestre Ringvej 9, 8850 Bjerringbro

Ankomst
Lørdag den 30. juni kl. 13:30 - 15:00
Afrejse
Lørdag den 7. juli efter morgenmad

Indkvartering
Kursusprisen inkluderer logi på et delt dobbeltværelse med opredning og fælles bad.
Derudover kan man vælge følgende værelsestyper mod pristillæg:
Dobbeltværelse med eget bad +200 kr.
Enkeltværelse med fælles bad +400 kr.
Enkeltværelse med eget bad +600 kr.
NB: Vi kan ikke garantere, at alle kan få deres ønsker til indkvartering opfyldt, men vil bestræbe os på at ønskerne opfyldes så vidt det er muligt.

Tilmeldingsfrist d. 1. maj 2018!


Tilmelding, betaling og afbud
Tilmelding skal foregå elektronisk på tilmeldingsformularen. Betaling skal ske med betalingskort ved tilmeldingen.
Hvis du har problemer med teknikken eller ikke har et betalingskort, kan du få hjælp ved at kontakte Dorthe på sekretariatet.
Generelle afbudsregler er gældende og kan findes her: Afbudsregler

Kursusleder
Line Gessø Hansen, Nordskovvej 24, Gestelev, 5750 Ringe.
Tlf. 2618 0774, mail
Line-bjb@folkedans.dk
Kontakt kursuslederen hvis du ønsker mere information.

Kontakt gerne instruktøren ved spørgsmål til indhold på kurset eller valgfag.

Billeder
Vi vil gerne bruge billeder fra kurset i vores fremtidige markedsføring. Derfor giver du med din tilmelding tilladelse til at vi må bruge billeder taget under kursets aktiviteter i fremtidig markedsføring. Hvis du ikke vil give denne tilladelse skal du kontakte kursuslederen.


Kursuspris                                           8.200 kr.
FD tilskud til foreningsmedlemmer        3.200 kr.
Din FD pris, som foreningsmedlem        5.000 kr.