Dansekursus i Bjerringbro 24. juni - 1. juli 2017

Er du vild med at danse og vil du gerne være med til at hjælpe vores kommende danseinstruktører på vej, så er dansekurset lige noget for dig.
Du får som danser lejlighed til at følge holdene på instruktøruddannelsen og til at følge den fælles tringennemgang og storpraktikken, hvor det er kursisterne på instruktørdelen der underviser.

Når instruktøraspiranterne har teoriundervisning har dansekurset sin egen instruktør og spillemand og sit helt eget program. Dette vil naturligvis indeholde en masse gode og udfordrende danse.

Instruktører: Per Sørensen og Steffan Sørensen. Mail til Per:
piaper@stofanet.dk.

Kursuspris for FD medlemmer kr. 4.550.


Opvisningskoreografi
Hvad er opvisningskoreografi? Hvad kan vi lave til en opvisning/danseshow? Er der grænser hvad vi kan/må?

Via eksempler, der skal prøves, og dialog skal vi have sporet os ind på hvad der kan virke og hvordan vi kan fange publikum, og dansernes, interesse.
Hvordan kan vi lade os inspirere? Er det tilladt at bruge noget som andre har fundet på?

Spørgsmålene er mange og I er selv med til at komme med svarene. Vi skal se på forskellige danseoptrædener, og se hvad der virker og snakke om hvorfor det virker eller ikke virker. Ideen er at der også bliver tid til I selv skal koreografere et lille danseshow.

Egendans
Her skal vi arbejde med din egen dans, primært med udgangspunkt i pardanse som vals, polka og schottish m.fl.

Som underviser arbejder man man med at påvirke og udvikle andres dans. En stor del af denne påvirkning sker via ens egen dans. Man viser sine elever noget og danser for dem. En del af det at blive en bedre underviser består i selv at blive en bedre danser og blive bevidst om, hvad man selv gør, når man danser. Via egne læringsprocesser og aha-oplevelser, bliver man som underviser klogere på, hvordan man hjælper andre samme vej.

Traditionsdans
Der er velbevarede levende traditioner rundt om i DK. Af disse kan er bl.a. Thy, Læsø, Himmerland, Vestjylland. I dette fag vil vi fordybe os i én tradition - se videooptagelser, afprøve, snakke og diskutere hvad tradition er og ikke mindst danse igen og igen for at prøve at finde ind til kernen i netop DENNE tradition.

Oplæg om Musikhistorie
Deltagerne ved dette valgfag bliver af Per Sørensen indført i den folkelige musikhistorie – hvor vi kronologisk gennemgår almuespillemanden betingelser i samfundet – og ikke mindst hans musik. Vi vil høre lydeksempler fra de sidste 110 år og Steffan Sørensen vil give forskellige eksempler på spillemandens musiktraditioner. Udover det gennemgår vi også historisk det organisatoriske arbejde i Spillemandskredsen og folkemusikmiljøet.

Fripladser

Også i 2017 har én af Folkedans Danmarks medlemmer ønsket at sponsorere en friplads på instruktøruddannelsen på Nørgaards Højskole i Bjerringbro. Fripladsen skal ifølge giveren gå til den yngste instruktørkursist på 16 år eller derover. Den samme kursist kan kun én gang i uddannelsesforløbet på 4 år, blive betænkt med en friplads.

Samme sponsor ønsker at donere en friplads til en kursist på dansekurset. Fripladsen her gives til den yngste dansekursist på 16 år eller derover. Den samme kursist kan kun én gang over en periode på 4 år blive betænkt med en friplads.

En betingelse for at komme i betragtning til en friplads på begge kurser er, at kursisten ikke modtager tilskud fra en forening eller fra en kommune. Desuden skal ansøgere til sponsoraterne være medlemmer af Folkedans Danmark.
Der vil på kurset blive uddelt skema til ansøgning om friplads.

Oplysninger om hvilke kursister der har fået tildelt fripladserne kommer i forbindelse med overrækkelse af uddannelsesbeviser på den sidste kursusdag (den 1. juli 2017)

Det er en stor glæde for Folkedans Danmark at vi igen i år kan uddele fripladser ved disse to kurser.

Fripladslegaterne blev i 2016 uddelt til instruktørkursist Asbjørn Melvej og til dansekursist Rune Pedersen.

           
 

Praktiske informationer

Kursussted

Nørgaards Højskole, Vestre Ringvej 9, 8850 Bjerringbro

Ankomst
Lørdag den 24. juni kl. 13:30 - 15:00
Afrejse
Lørdag den 1. juli efter morgenmad

Indkvartering
Kursusprisen inkluderer logi på et delt dobbeltværelse med opredning og fælles bad.
Derudover kan man vælge følgende værelsestyper mod pristillæg:
Dobbeltværelse med eget bad +200 kr.
Enkeltværelse med fælles bad +400 kr.
Enkeltværelse med eget bad +600 kr.
NB: Vi kan ikke garantere, at alle kan få deres ønsker til indkvartering opfyldt - indkvartering bliver efter "først-til-mølle-princippet".

Tilmeldingsfrist d. 20. maj 2017!!


Tilmelding, betaling og afbud
Tilmelding skal foregå elektronisk på tilmeldingsformularen. Betaling skal ske med betalingskort ved tilmeldingen.
Uden betalingskort kan man få hjælp ved at kontakte Dorthe på sekretariatet.
Generelle afbudsregler er gældende og kan findes her: Afbudsregler

Kursusleder
Line Gessø Hansen, Nordskovvej 24, Gestelev, 5750 Ringe.
Tlf. 2618 0774, mail
Line-bjb@folkedans.dk
Kontakt kursuslederen hvis du ønsker mere information.

Kontakt gerne instruktøren ved spørgsmål til indhold på kurset eller valgfag.

Billeder
Vi vil gerne bruge billeder fra kurset i vores fremtidige markedsføring. Derfor giver du med din tilmelding tilladelse til at vi må bruge billeder taget under kursets aktiviteter i fremtidig markedsføring. Hvis du ikke vil give denne tilladelse skal du kontakte kursuslederen.


Kursuspris                                       7.550 kr.
FD tilskud til foreningsmedlemmer        3.000 kr.
Din FD pris, som foreningsmedlem        4.550 kr.