Nytårskursus på Højskolen Snoghøj 1. - 4. januar 2018

Folkedans Danmark tilbyder det traditionelle inspirationskursus i folkedans på Højskolen Snoghøj, 7000 Fredericia i dagene 1. – 4. januar hvert år.
På kurset læres der mange, nye danse til fabelagtig, god spillemandmusik – samtidig med, at hygge, socialt samvær, tradition og glade mennesker har højeste prioritet.
Kurset, som holdes sammen med Spillemandskredsen, er beregnet for både danseinstruktører og dansere, der ønsker nogle oplevelsesrige dage med folkedans og spillemandsmusik. 

Selv om kurset er baseret på et vist kendskab til dansk folkedans, vil dansere med blot et par sæsoners erfaring kunne få et udmærket udbytte af dette kursus. 
Der er også indlagt en sangtime eller to samt et kulturhistorisk foredrag, hvor der fortælles om danse- og musikhistorie fra forskellige områder.

Læs mere om kurset her


Dansekursus i Bjerringbro

På danseholdet skal vi danse både gamle og ”nye danse”.

Gennem de sidste mange år har Per Sørensen arbejdet med rekonstruktion af danse, der har ligget hengemt i arkiver og i samlinger – Nogle af disse danse skal vi prøve at danse og høre historierne bag dansene – han er bistået af Steffan Sørensen, der fik det danske folkedanserepertoire ind med modermælken.
Så kom og vær med til en uge, hvor der både er kendte danse; men også en del nye. Deltagerne vil også have mulighed for at komme med ønsker til danse.


Læs mere og tilmeld dig her: Dansekurset

FolkCollege

Spillemandskredsen og Folkedans Danmark har lanceret et nyt initiativ: FolkCollege.
Det er et kursus med fokus på Folk, Fællesskab og Fordybelse. Det er for alle unge mellem 16 og 25 år, der enten spiller, danser eller gør begge dele.

Der vil være moduler for unge med rytmik og dans, samt faglig fordybelse i dansen. Der vil være timer, hvor dansere og spillefolk er sammen om et emne, en opgave eller et projekt.

Læs mere og tilmeld dig her: FolkCollege

Instruktøraspirantkurset

Henvender sig til dansere, der måske kunne tænke sig at blive folkedanserinstruktører og derved være medvirkende til, at andre også kan få glæde af folkedansen.

Læs mere og tilmeld dig her: Instruktøraspirantkurset


14 dages sommerkursus på Folkehøjskolen Snoghøj

På dette populære 2 ugers sommerkursus, der arrangeres af højskolen i samarbejde med Folkedans Danmark, skal der atter danses gamle folkedanse og gamle danse fra byens balsale, - såsom Les Lancier og andre større baldanse.
Udover dansen er der et væld af spændende morgensamlinger, foredrag og aftenunderholdnings-programmer. På kurset er der også flere hel- og halvdagsudflugter, bl.a. en Ø-tur - alt incl. i prisen.
Kom og oplev en smuk højskole fyldt med atmosfære i en unik natur direkte ved Lillebælt midt i Danmarks hjerte - sammen med andre danseglade mennesker.

Tilmelding og information: 
Højskolen Snoghøj, Højskolevej 9, 7000 Fredericia - Tlf. 7624 1530  -  Email: info@snoghoj.dk  
Hjemmeside: www.snoghoj.dk