Dans i skolen og institutionen

Som de fleste af os ved, er det ikke mere en selvfølge, at børn lærer at danse polka, tage et chassé-trin og gå en kæde. Det afskærer dem fra en vigtig del af dansk kulturarv og en masse elementær fornøjelse.

Er du lærer eller arbejder på en institution for børn – og har du et ønske om et folkedansearrangement, så kan du kontakte B&U-formanden, der vil  hjælpe dig med at finde frem til den eller de personer, der kan fungere f.eks. som leder eller spillemand. Du får kontakt med en lokale forening, som du måske har brug for at samarbejde med. Husk, at der landet over findes et meget stort antal veluddannede børne- og ungdomsinstruktører, der hellere end gerne vil medvirke i små og store arrangementer på skoler og institutioner.

Her kan du se ét eksempel på et danseprogram; 3 x 1 times danseprogram for begyndere. Til dette danseprogram har vi stillet lydfiler til rådighed.

Lydfilerne til 3x1 times danseprogram for begyndere:
Familiesekstur
Gammel Sekstur
Hamborg Sekstur
Hattemageren
Sekstur II
Vride Rumpe
Æ Skjødstrupper

Opstart af børnehold

B&U udvalget har i flere omgange samlet materiale om, hvordan man kan begynde et børnehold (senest revideret i 2015). Det kan naturligvis også bruges til ungdomshold.
Dette er samlet som et inspirationsmateriale der kan være udgangspunkt for dig i arbejdet. Tag det du kan bruge.
Der er både inspiration til hvilke overvejelser der bør gøres før arbejdet med et børnehold, hvordan økonomien kan hænge sammen, hvordan man strukturer arbejdet med holdet, hvordan man kan promovere holdet og hvad man kan arbejde med videre.

Dette inspirationsmateriale kan du hente her.